0-2 (31) Johan Brorsson (ass Linus Strömgren)
Linus Strömgren, Hannes Törnqvist, William Nilsbeck
Johan Brorsson
Avb: Julien Linda, Billy Svenske, Herman Schmidt, Hjalmar Carlsson, Sam Dada

Knapp seger för Torpa
Kvällens match hade två ansikten. Torpa hade full kontroll i första och tog en klar ledning men Reftele kom tillbaka starkt och pressade oss i andra halvlek. Äntligen var vädret med oss och man njöt i den varma kvällssolen. En fin matta om än lite för långt gräs. Två välspelade lag gjorde att det blev en sevärd match.
Torpa började bra och fick i gång ett fint passningsspel. Dock blev halvleken ganska chansfattig då båda lagen hade starka försvar. Det blev mycket kamp på mitten men TIF stod upp bra och vann många dueller. Torpa hade en boll inne efter 15 minuter men Johan Brorssons nick blev riktigt avvinkad för offside. Bästa chanserna fick vi efter snabba omställningar och ledningsmålet skulle komma i 22:a minuten. Johan Brorsson sprang sig fri i djupled, skott räddades av hemmamålvakten men på returen dök William Nilsbeck upp och prickade in bollen från ca 20 meter. TIF spelade allt bättre och därför kom inte nästa mål som någon överraskning. I 31:a minuten föll 0-2, åter efter ett riktigt snabbt anfall. Joel hittade ut till Linus på högersidan, han löpte igenom och när inspelet kom hade bara Johan Brorsson att sätta till foten och bollen satt stenhårt i mål. Ett riktigt vackert mål efter flera fina passningar. Torpa spelade stabilt och förutom några hörnor för Reftele hade hemmalaget svårt att skapa chanser. Det såg tryggt ut inför andra.
Nu är sällen en match avgjord efter 45 minuter och det skulle besannas än en gång. Omedvetet backade vi hem och Reftele fick plötsligt stora ytor framför vår backlinje. Vår defensiv sattes verkligen på prov när hemmalaget flyttade fram positionerna. Det var få gånger vi var på Refteles planhalva och ofta blev anfaller alldeles för korta. Brorsson hade ett bra skott som räddades i 56:e minuten men övrigt hade vi inte mycket. Nu är årets Torpa riktigt försvarsstarkt och vi offrade oss helhjärtat för att freda målet. Till slut skulle ändå en reducering komma i 71:a minuten. Efter svårigheter att få undan bollen kunde Alex Juhlén få in bollen vid bortre stolpen. Årets första insläppta mål och Oskar fick hålla nollan i 341 minuter! Reftele pressade oss hårt för en kvittering men längre än till strafflinjen kom man aldrig. Det var jobbigt under en kort period men sista 10 lyfte Torpa spelet och stormen bedarrade. Vi fick längre anfall och ett tröttkört hemmalag tappade i slutet. Bästa chansen hade faktiskt TIF men mv räddade Johan Brorssons skott i 86:e minuten. Efter 93 minuter var det över och än en gång kunde vi vinna med 2-1 i Reftele. Chansmässigt rättvist men efter hemmalagets stora övertag i andra borde man nog fått oavgjort. En bra laginsats där vi jobbar hårt för varandra. Oskar hade faktiskt lite att göra i målet men är åter stabil. I en riktigt bra backlinje var Joel Lööf bra som hb och Fredrik Sedin suverän som mittback. Mitten fick jobba stenhårt men extra plus till William och Murre. Framåt har vi många snabba omställningar och trion Linus, Hannes och Brorsson är hela tiden farliga med sin snabbhet. En viktig borta vinst mot ett Reftele som är betydligt starkare än på många år. Vi ser fram mot nästa veckas derby, när Agunnaryd gästar Skogsängen på onsdag.